Et populært kulturhus for kulturaktiviteter, konferanser og events.

Union Scene

Et moderne kulturhus hvor vi har vært opptatt av å beholde sjarmen med det gamle og rustikke. I samarbeid med kommunen ble bygget rehabilitert til Union Scene Kulturhus.

Screenshot 2022 11 08 at 14 17 46

Opprinnelig var lokalene til Union Scene et lager for alt jule-gavepapir som ble produsert av Drammen Paper Mill.

Fra 1995 ble det arrangert konserter her, frem til brannvesenet stengte lokalene pga brannforskriftene. I samarbeid med kommunen ble bygget rehabilitert til Union Scene Kulturhus – et moderne kulturhus hvor vi har vært opptatt av å beholde sjarmen med det gamle og rustikke.

I de gamle papirhallene på Grønland i Drammen åpnet Union Scene opp som kulturhus i 2005. Huset rommer en rekke ulike kulturaktører og har et rikholdig program innen musikk, kunst og teater. I tillegg til kulturaktivitetene er også huset populært og godt egnet for konferanser og events.

Union Scene har plass til 1300 publikummere på hovedscenen (ståplasser), 250 på klubbscenen og 50 i Centralen. I tillegg finnes det to multisaler, Brageteatret har to saler for teater, G60 har egen konsertscene for ungdomskonserter, og kulturskolen har en Black Box-scene.

IMG 0812 P6150107

Fakta

Rehabilitert: 2006
Entreprenør: Strøm Gundersen
Arkitekt: Solli Arkitekter
Solgt: 2007

Design og utvikling av lemon.no