Bygget ligger på Strømsø i Drammen, med fin beliggenhet mot elven.

NRK-bygget

NRK Buskerud holder til i deler av bygget, og det har derfor fått navnet ”NRK-bygget”.

Uteanlegget består av en plass mellom NRK-bygget og Statens Hus, samt et lite parkanlegg mot elva. Plassen er belagt med granittheller. Som avgrensning mot parken, er det satt opp en asymmetrisk sittemur av skårne granittblokker.

Også i parken er det satt opp en mur av granittblokker. Muren gir anlegget kontinuitet, samtidig som den skaper en klar struktur i parken. Parken rommer dessuten stier som knytter seg til elvepromenaden. I tillegg er det plantet trær og en stor mengde tulipaner, stauder og prydgress. Prydgresset gir den rette stemningen på dette stedet siden høye gress passer inn i miljøet ned mot elva.

P6150185e P7060074 P6150182e

Fakta

Ferdigstilt: 2010
Entreprenør: Skanska AS
Arkitekt: Bjørn Vidar Eriksen
Solgt: 2010

Design og utvikling av lemon.no