Bygget fylt av ulike, kreative aktører.

Brodahls Gummivarefabrik

Bygget skulle egentlig rives, men ble funnet vel verdt å ta vare på. Nå er det pusset opp for millioner og fylt av ulike, kreative aktører.

TAB3217

Fabrikken ble grunnlagt av Arvid Brodahl i 1915, og var den første i landet som fremstilte lekeballer i gummi i alle størrelser. Det ble også fremstilt såleplater, gummihæler og reparasjonsmaterialer for gummifottøy. Som en kuriositet laget de også gummihestesko!

Fabrikken beskjeftiget ca. 50 arbeidere i 1951. Produksjonen opphørte i 1989 og et eiendomsselskap ble opprettet - Brodahlssenteret AS. Bygget ble pusset opp og det ble leid ut til diverse aktører.

Etter konkurs ble bygget kjøpt av Union Eiendomsutvikling i 1993/94. Frem til i dag har det vært utleid - de siste årene til bl.a. Glasshytta og Galleri Athene. Iht. reguleringsplanen skulle dette bygget opprinnelig rives, men ble funnet vel verdt å ta vare på, som en del av gamle Grønland.

Høsten 2015 sto bygget frem som rehabilitert og trendy, som en grønn lunge blant boliger og kontorbygg. Via amfiet får man tilgang til taket, hvor man finner tennisbane og en flerbrukspark med bordtennis og shuffleboard, til bruk for offentligheten.

Bygget er pusset opp for mer enn 30 mill. og inneholder aktører som Glasshytta til Kari Ulleberg og Galleri Athene. Bygget har fokus på utleie til kreative næringer innen bransjer som foto/film, webdesign, kunst og kulturformidling i tillegg til servering/bar.

Bygget er nå omdøpt til Brodahls Gummivarefabrik, ettersom det i bygget opprinnelig ble produsert gummiballer og andre tekniske gummivarer.

P6150424 P6150392 P6150438 P6150378

Leietakere:

  • Thats Amore, italiensk pizza
  • Galleri Athene, kunstgalleri
  • Gummifabrikken, kreativt kontorfellesskap
  • Muno musikkskole
  • Marcus Mars, smed
  • Musikkontoret ØKS, Buskerud Musikkkontor og Drammen kommune - kontorfellesskap arrangement/interkultur
  • Laboratoriet


Fakta

Rehabilitert: 2016
Entreprenør: Strøm Gundersen
Arkitekt: Arkitektgruppen Drammen

Kontaktperson

Laila Hänninen
Eiendomssjef
laila.hanninen@unioneiendom.no

915 35 469

Design og utvikling av lemon.no