Portalen er BREEAM-NOR Excellent sertifisert

Vi er stolte av å meddele at Portalen 1.september ble offisielt BREEAM-NOR sertifisert til «Excellent» med en poengsum på hele 77,8%. BREEAM-NOR er Norges fremste miljøsertifisering for bygg. Dette bekrefter vårt mål om høy bærekraftig kvalitet i byggeprosessen.

Portalen BREEAM

Portalen er et signalbygg på Union Brygge i Drammen. Bygget er på 7600m2 over 7 etasjer, og er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter. Portalen er et høykvalitetsbygg med fokus på å skape et godt arbeidsmiljø og omgivelser for produktivitet og trivsel. Kontorbygget har flere gode kvaliteter, deriblant gjennomlyste kontorlokaler, eget spisested med uteservering, flotte møteromsfasiliteter og en trivelig park rett utenfor. I fasaden og på taket er det etablert solcellepanel, som til sammen produserer ca. 100 000 kWt/år. I tillegg til dette har Portalen Energimerke A, og bruker kun 72,7 kWt/m2 per år. Portalen bruker med andre ord lite energi og produserer samtidig selv!


Sol 5

Noen av tiltakene som ble gjort for å redusere miljøpåvirkningen i prosjektet er:

  • Benyttet miljøkalk ved fundamentering
  • Benyttet lavkarbonbetong i kjellervegger og i prefabelementer
  • Benyttet stål med lavt klimagassutslipp
  • Lave avfallsmengder - sluttrapport viser 24 kg/m2 i byggeavfall
Byggeprosess

Portalen er kronen på verket på Union Brygge, som over tre tiår er forvandlet fra et nedlagt industriområde til Drammens mest attraktive bydel for næring, utdanning, kultur og bolig. I dag huser Portalen Axactor, Atea, Solli Arkitekter, Utdanningsforbundet Buskerud og Union Eiendomsutvikling.

Å oppnå BREEAM sertifisering som Excellent er en milepæle for Portalen. Vi ønsker å takke alle som har bidratt til dette resultatet.

0001

Design og utvikling av lemon.no